20:35 14 Jun 2021
Slušajte Sputnik
  Politika
  Preuzmite kraći link
  32120
  Pratite nas

  U ponedeljak će predstavnik jedne države saopštiti u Beogradu da ta zemlja povlači priznanje Kosova, kaže šef srpske diplomatije Ivica Dačić, koji nije želeo da potvrdi informaciju da je u pitanju Republika Palau. „Rekao sam da ću u ponedeljak obznaniti, neću pre vremena, ali uveren sam da će 13. zemlja povući priznanje“, rekao je ministar.

  Ministar spoljnih poslova Srbije nije hteo ni da potvrdi ni da demantuje da će Republika Palau povući priznanje Kosova, što je juče objavio prištinski list Klan Kosova.

  „Imamo zanimljivu pojavu, da kosovski mediji sami objavljuju i najavljuju ko će povući priznanje, što se kosi s tim da su govorili da lažemo. Ministarstvo spoljnih poslova tzv. Kosova je to demantovalo, što nije smetalo Pacoliju da juče pošalje pismo predsedniku Palaua, u kom izražava čuđenje što će se to desiti“, rekao je Ivica Dačić gostujući u Dnevniku RTS-a.

  Dačić je rekao da će u ponedeljak zvanično saopštiti koja zemlja povlači priznanje i da će predstavnik te zemlje doći sam u Beograd i predstaviti notu.

  „Rekao sam da ću u ponedeljak obznaniti, neću pre vremena, ali uveren sam da će 13. zemlja povući priznanje. Neka u Prištini još razmišljaju, nije samo Palau, biće ih još“, poručio je Dačić.

  Šef srpske diplomatije je rekao da su ruski predsednik i ministar spoljnih poslova tokom razgovora u Beogradu pokazali da visoko cene rad Srbije na povlačenju priznanja Kosova.

  „Lavrov je iznenađen tim koliko smo zemalja privukli na našu stranu i da je to veliki politički uspeh“, istakao je Dačić.

  Tagovi:
  Palau, Ivica Dačić, Srbija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga