21:56 18 Februar 2020
Slušajte Sputnik
  Politika
  Preuzmite kraći link
  21513
  Pratite nas

  „Zamislite Merkel koja dojavljuje ‘Kohi’ šta je sa mnom razgovarala“, uzvratio je predsednik Aleksandar Vučić na pitanje novinara kako komentariše pisanje prištinske „Koha ditore“ da mu je kancelarka na sastanku u Davosu poručila da nema promene granice Kosova.

  Vučić je rekao da su mu stavovi Angele Merkel, odnosno Nemačke, po pitanju Kosova i Metohije poznati, da je to čuo od nje još pre godinu i po dana u Berlinu, kao i da je on njoj rekao šta misli o tome, te da to juče u Davosu nije bila glavna tema.

  Merkelova je, kaže, govorila da želi da pomogne na različite načine, ne samo u tom, već i u drugim procesima koji su značajni za Srbiju.

  „Nismo na taj način pričali sinoć, drugačije su išle teme. Niti ona menja svoje stavove svaki dan, niti to radim ja. Oboje znamo da nemamo potpuno iste pozicije po tom pitanju“, rekao je Vučić i dodao da mu je iz teksta u prištinskom dnevnom listu jasno da je listu rekao neko ko njihovom razgovoru nije prisustvovao.

  Predsednik je rekao da svaki put kada se priča o promeni granica on postavi pitanje „kojih granica“, budući da je za Nemačku Kosovo nezavisno, i to u postojećim granicama.

  „Bilo šta što nije nezavisno Kosovo u granicama nezavisnog Kosova je za njih promena granica. A naravno da ja nisam za nezavisno Kosovo u granicama u kojima je danas“, istakao je Vučić.

  On je dodao da smatra da je za nas važno da Srbija ne bude ponižena i da nešto dobijemo.

  On nije, ističe, poput mnogih u Srbiji koji neće da kažu građanima istinu.

  Vučić je rekao da postaje zanimljivo to što u javnost izlaze navodni detalji sa važnih sastanaka.

  „Sedim i razgovaram sa Putinom u četiri oka, dan posle toga svi znaju o čemu smo razgovarali i šta mi je rekao. Onda razgovaram sa Merkelovom. Bilo je dvoje-troje mojih saradnika koji nemaju kontakt sa ’Koha ditore‘ i četvoro Nemaca, jedno od njih je Merkel… Zamislite da im je Angela Merkel ili neko od njih nešto dojavljivao“, rekao je Vučić.

  Tagovi:
  Vučić, Merkelova, Srbija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga