20:39 18 Jul 2019
Slušajte Sputnik
  Kosovske bezbednosne snage

  NATO još uvek preispituje svoj nivo posvećenosti KBS-u

  © AP Photo / Visar Kryeziu
  Politika
  Preuzmite kraći link
  0 122

  General-major Lorenco D′Adario izjavio je da su međunarodne vojne trupe posvećene održavanju sigurnog okruženja na Kosovu, uprkos političkim dešavanjima i mogućim tenzijama.

  „Politiku prepuštam političarima i vidim da demokratija funkcioniše. Vi se trudite, imate dinamiku, koalicije, glasanje i tako dalje. I ovo je u redu. Ono što me zabrinjava su posledice političkih aktivnosti, izjava, retorike, naracije, akcija koje mogu biti političke prirode, ali sa posledicama na bezbednost“, rekao je komandant Kfora Lorenco D′Adario u intervjuu „Kohi ditore“.

  O saradnji sa Kosovskim bezbednosnim snagama nakon odluke kosovske Skupštine da se transformišu u vojsku, rekao je da NATO još uvek preispituje svoj nivo posvećenosti KBS-u i da je to politička diskusija koja uključuje zemlje-članice NATO-a i one koji doprinose.

  „Ono što bih rekao je da se naši odnosi sa KBS-om nisu promenili“, rekao je komandant Kfora.

  Na pitanje o severu Kosova, D′Adario je rekao da je ta „oblast i dalje talac političke situacije i da su ljudi zabrinuti za rešenje“.

  „Od vitalne je važnosti okupiti policiju i druge institucije, tako da svi pokušaju da daju sve od sebe“, zaključio je italijanski general.

  Tagovi:
  NATO, Kosovo, Srbija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Facebook nalogaKomentariši preko Sputnik naloga