11:35 18 Maj 2021
Slušajte Sputnik
  Politika
  Preuzmite kraći link
  1136
  Pratite nas

  U Prištini se održava konferencija na temu „Glas naroda, veliko finale Kosova i Srbije“.

  Obraćajući se prisutnima na konferenciji, među kojima su i predstavnici dve najuticajnije opozicione partije Demokratskog saveza Kosova i „Samoopredeljenja“, predsednik privremenih prištinskih institucija Hašim Tači je rekao da je došlo vreme da se po strani ostave animoziteti koji su doveli do tragedije na Kosovu.

  „Nema sumnje da ako se ne dogovorimo ove godine, ulazimo u opasnu oblast i destabilizujemo region. Ne možemo imati veću garanciju od američkih obećanja i reči“, kazao je Tači na konferenciji koju je organizovao RIDEA institut.

  Prema Tačijevom mišljenju, razgovori u Briselu neće biti laki. On je uveren da će se o platformi za dijalog raspravljati i da će se to prosleđivati parlamentu.

  Pred predstavnicima opozicionih stranaka, koje se protive njegovoj ideji o korekciji granice, Tači je rekao da je politički spektar na Kosovu jedinstven po pitanju dijaloga.

  „Svi imamo jedinstven stav u pogledu onoga što bi trebalo da bude ime i prezime konačnog sporazuma sa Srbijom“, kazao je Tači i dodao da status kvo nije dobar za Kosovo.

  „Svi znamo da je dijalog sa Srbijom neizbežan i neophodan. Želimo da pojasnimo naš odnos sa Srbijom uz podršku EU i SAD, na prvom mestu. Već više od jednog veka imamo loše odnose i neprijateljstvo prema Srbiji, ali je vreme da sve to napustimo i postignemo konačan dogovor sa Srbijom“, rekao je Tači, preneo je prištinski „Zeri“.

  Tagovi:
  Srbija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga