07:40 22 Septembar 2020
Slušajte Sputnik
  Politika
  Preuzmite kraći link
  0 381
  Pratite nas

  Predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da je na današnjem sastanku sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem razgovarao o razvoju situacije koja se tiče KiM i poručio da će Srbija i Republika Srpska nastaviti jedinstveno da deluju i daju jedinstvene odgovore.

  Vučić i Dodik su se sastali u Predsedništvu Srbije i razgovarali o svim strateškim pitanjima vezanim za opstanak srpskog naroda.

  „Ovo su redovne konsultacije koje imam sa predsednikom Vučićem, i to je bila prilika da procenimo razvoj situacije“, rekao je Dodik Tanjugu u Ambasadi Rusije.

  Dodik kaže da su na sastanku procenjivali razvoj situacije „nakon svih ovih poslednjih poznatih stavova i nekih koji dolaze“.

  „U svakom slučaju, želim da kažem da ćemo nastaviti jedinstveno da delujemo i da, što se mene tiče, dajemo jedinstvene odgovore na te izazove“, poručio je Dodik.

  Kako kaže, stavovi i ponašanja onih koji su kreirali dugogodišnju krizu ovde pokušavaju da ostanu isti.

  „Dakle, nema želje da se prihvate status Srbije i stavovi u pogledu rešavanja Kosova i Metohije i celog srpskog nacionalnog i državnog pitanja. I pokušaji da se ubrzaju stvari u vezi sa rešavanjem KiM dolaze od onih koji žele da naprave rešenja koja nisu u skladu sa stavovima i interesima same Srbije“, naveo je Dodik.

  On kaže i da u tom pogledu Srbi u Republici Srpskoj, kao i on kao predsedavajući Predsedništva BiH, imaju interes da veoma studiozno posmatraju razvoj te situacije.

  „Neprihvatljivo je danas da bilo kakvi pokušaji omalovažavanja Srbije i njenih državnih i nacionalnih interesa budu na sceni. Republici Srpskoj i srpskom narodu u celini je veoma stalo da Srbija bude uvažavana i da bude sa stanovišta njenih interesa afirmisana. Ne može se napraviti veštačka barijera negde na Drini i reći da je to neka druga država“, poručio je Dodik.

  Mi imamo život koji je imanentan jednom narodu, naglasio je Dodik.

  „Mi smo svi Srbi i, iako to mnogi stranci ne razumeju, jednako smo zainteresovani za pitanje kao što je Kosovo, kao i svi ljudi koji žive ovde“, rekao je Dodik.

  Dodik je, takođe, rekao da je upoznao predsednika sa situacijom u BiH i naveo da u BiH postoji namerna opstrukcija formiranja vlasti i želja da se izbaci srpska politička reprezentacija koja je dobijena na izborima.

  „Dakle, mi smo konstituisali sve naše organe, ali ostaju Bošnjaci, koji pokušavaju da zadrže staru strukturu nadajući se da će neki stranci doći nešto da urade u korist njih. Naravno, to je davno prošlo vreme“, zaključio je Dodik.

  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga