13:29 18 Maj 2021
Slušajte Sputnik
  Politika
  Preuzmite kraći link
  102373
  Pratite nas

  Ugledni nemački političar Vili Vimer izjavio je da je Kosovo kao država bilo planirano još od kraja osamdesetih i da je „njegova jedina svrha da bude američki nosač aviona na zemlji“.

  Vimer je u intervjuu za „Večernje novosti“, koje podsećaju da je on još 2000. rekao da je Kosovo „potreba Amerike da dominira Balkanom“, ukazao da od agresivnog rata protiv SRJ 1999, NATO, predvođen SAD, nije prestao sa sukobima.

  List prenosi njegove reči da „ratna koalicija u Vašingtonu vodi konstantnu borbu protiv predsednika Donalda Trampa, jer im je želja da se nastavi s ratovima, a glavna meta je Evropa“.

  Ovaj bivši nemački poslanik, državni sekretar i potpredsednik Parlamentarne skupštine OEBS-a, ocenio je da je eventualna ponuda Srbiji da uđe u Evropsku uniju, ako prizna lažnu državu Kosovo, nastavak rata protiv Srbije.

  „Taj zahtev je čudan. Njime se nastavlja rat protiv Srbije koji je morao biti zaustavljen pre invazije na vašu zemlju“, rekao je Vimer.

  On je ponovio da je rat protiv Jugoslavije bio ilegalan i da se za „rešenje konflikta mora insistirati na izvornoj Rezoluciji 1244 SB UN“ iz 1999. godine.

  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga