11:21 22 Septembar 2020
Slušajte Sputnik
  Politika
  Preuzmite kraći link
  83591
  Pratite nas

  Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je na današnjem sastanku preneo patrijarhu Irineju šta sadrži platforma Prištine i obrazložio koliko to opasnosti nosi i koliko je teška situacija u kojoj se Srbija nalazi.

  „Zahvalan sam patrijarhu i članovima Sinoda SPC, koji su imali volje da me saslušaju. Mi smo doneli patrijarhu i ostalima tekst platforme koju su kosovski Albanci usvojili za potrebe prekida dijaloga sa Beogradom i upoznali ih sa svim akcijama i šta su činili — od nesprovođenja Briselskog sporazuma, preko taksi, do platforme koja je u stvari pokazatelj koliko neki ljudi žele izazivanje krize i izazivanje problema, a ne njihovo rešavanje“, rekao je Vučić. 

  „Mi smo, tačku po tačku, princip po princip obrazložili i rekli koliko to opasnosti nosi i koliko je teška situacija u kojoj se Srbija nalazi“.

  Patrijarh Srpske pravoslavne crkve Irinej rekao je danas, nakon sastanka sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, da je bitno da država i crkva imaju isto mišljenje o problemu i isto mišljenje o tome kako da reaguju na problem, u situacijama kakva je sada oko Kosova i Metohije.

  Poglavar srpske crkve rekao je novinarima, posle sastanka koji je inicirao predsednik Vučić nakon što je Priština donela platformu, da je razgovarano o stanju u zemlji, posebno na Kosovu i Metohiji, gde iz dana u dan situacija postaje sve teža.

  Naglasio je da su ovakvi sastanci veoma važni i potrebni, te poželjni da budu češći, čim se problemi javljaju.

  Bitno je, dodao je, da država i Crkva zajedno traže najbolje rešenje i stav.

  Današnjem sastanku u Patrijaršiji prisustvovali su i premijerka Ana Barnabić i prvi potpredsednik Vlade Ivica Dačić.

  Tagovi:
  patrijarh, sastanak
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga