12:27 27 Maj 2020
Slušajte Sputnik
  Politika
  Preuzmite kraći link
  Piše
  2451
  Pratite nas

  Poslanik ruske Državne dume Aleksej Žuravljov izjavio je da se NATO bombardujući Srbiju poneo kao terorista ubijajući žene i decu, jer pre svega nisu želeli da tokom vojne operacije imaju velike gubitke.

  Kako je rekao, NATO nije smeo da stupi u kopneni konflikt sa srpskom vojskom, već su tokom operacije koristili metode bombardovanja i raketiranja.

  „Uništavali su gradove, ubijali civile, žene i decu, a kako se ispostavilo, prema podacima, od svih stradalih oko 90 odsto su bili civili“, istakao je.

  Međutim, kako je naveo, danas se dešava nešto sasvim drugačije, danas možemo da govorimo o miru, jer je slovensko nebo zaštićeno sredstvima koja to garantuju, a to su ruski sistemi poput S-400.

  „Zato Zapad pokušava to danas da učini drugim sredstvima i to raznoraznim suđenjima i tome slično, dok Rusiju pokušavaju da ocrne revidirajući istoriju. Revidiranjem istorije pokušavaju da opravdaju sve što su učinili, a od nas očekuju da zaboravimo i oprostimo. E pa to se neće desiti nikada“, naglasio je.

  Žuravljov je naveo i da svi učesnici na ovoj konferenciji u Beogradu, koji dolaze iz oko 50 zemalja sveta, to i dokazuju.

  „Oni su bombardovali ne samo civile, već su uništavali smisleno medijske centre koji su prenosili istinitu informaciju onog što se dešavalo. Oni su bili spremni da ubijaju. Ali danas se Rusija ponaša drugačije, predlaže da se sedne za pregovarači sto i razgovara o svetskom poretku kako bi on trebalo danas da izgleda“, ukazao je.

  Međutim, kako je dodao, oni ne žele da imaju poredak na ravnopravnim uslovima. „Ali Rusija više nije ta koja je bila pre 20 godina i više neće dopustiti da se dogodi ono što je ranije bilo moguće.“

  „Mi smo sada zajedno, neće vam to više poći za rukom. Srbi su bratski narod, mi više nećemo dozvoliti da se dogodi ono što se desilo pre 20 godina“, zaključio je.

  Tagovi:
  Srbija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga