10:15 22 Septembar 2020
Slušajte Sputnik
  Politika
  Preuzmite kraći link
  31101
  Pratite nas

  Poslanik ruske Državne dume Jevgenijn Primakov izjavio je da je glavna pretnja svetskoj bezbednosti Atlantski pakt, jer je to agresivna organizacija koja krši međunarodno pravo, a sve je počelo sa napadom na SR Jugoslaviju.

  „NATO je agresivna, zločinačka organizacija koja pre ili kasnije mora da bude kažnjena za zločine koje je počinila. Svojevrstan Nirnberški ili neki drugi proces, pa i neki poput onog u Hagu, moraće da se dogodi. Možda mi to nećemo dočekati, ali desiće se sigurno. Otvorena je Pandorina kutija da se ratovi pokreću bez saglasnosti SB UN“, rekao je Primakov.

  On je naglasio da NATO uvek prati medijska kampanja kada se sopstvenom stanovništvu ispira mozak kako bi se opravdao ratni pohod. Tako je bilo i u slučaju SR Jugoslavije, Libije, Sirije, Iraka, Gruzije.

  „To je organizacija zasnovana na lažima, svesnim lažima, i posle 20 godina treba da se zamislimo šta te laži nama pripremaju dalje. Poništavaju se svi sporazumi koji sprečavaju trku u naoružanju, raspoređuju se trupe tamo gde ih nije bilo, i danas treba govoriti o ratnoj pretnji i kako to sprečiti“, rekao je poslanik ruske Dume.

  On je zato pozvao Evropljane da o tome razmisle i da postave takva pitanja svojim vladama.

   

  Tagovi:
  Primakov, NATO, konferencija, Dvadeseta godišnjica bombardovanja Jugoslavije
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga