20:42 23 Jul 2019
Slušajte Sputnik
  Aleksandar Vučić

  Vučić: Priština „testira“ Srbe, primenjuje tehniku „kuvane žabe“

  Jaroslav Pap
  Politika
  Preuzmite kraći link
  2152

  Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas da su nove provokacije Prištine ozbiljan problem i da su poslednjom akcijom na severu KiM hteli da „testiraju“ Srbe i vide ko je i na koji način spreman da im se suprotstavi.

  „Imali smo juče uznemiravanje Srba na severu, pošto su, tobož, išli da obilaze kladionice i da ’hapse mašine‘ koje Srbi drže po kladionicama“, rekao je Vučić novinarima na pitanje da prokomentariše to što se pojačavaju pritisci Prištine na Srbe i kako vidi vojnu vežbu sa vojnim formacijama iz Tirane.

  Komentarišući jučerašnju akciju po kladionicama, Vučić je istakao da su Albanci to radili po tehnici tzv. „kuvane žabe“.

  „Da vide ko će i na koji način da im se suprotstavlja, i onda će da krenu na drugu akciju da kontrolišu rafove u prodavnicama itd, da bi napravili kompletnu, ’tačkastu sliku‘ o mogućim mestima otpora u budućnosti“, objasnio je Vučić.

  Istakao je da Albanci žele u potpunosti da „ubiju svaku želju svim mirnim i pristojnim stanovnicima severa KiM da žive u svojoj otadžbini Srbiji“.

  Kosovski parlament je juče usvojio rezoluciju o zatvaranju kockarnica i zabrani kockanja na toj teritoriji.

  Tagovi:
  Vučić Aleksandar, Kosovo i Metohija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Facebook nalogaKomentariši preko Sputnik naloga