09:56 18 Avgust 2019
Slušajte Sputnik
  Bombardovanjem SRJ Amerikaci su pokušali da ubiju dve muve odjednom. Da obesmisle ulogu UN-a, jer su više od jedne decenije sve glasniji oni koji tvrde da je odavno prevaziđena, i da treba menjati, ulogu i upotrebu veta na odluke koje u SB imaju Rusija, Kina, Amerika, Velika Britanija i Francuska.

  Posledice NATO bombardovanja biće preispitane u UN (video)

  © Foto: Youtube/RT (screenshot)
  Politika
  Preuzmite kraći link
  2970

  Organizacija „28. jun“ će obeležiti 20. godišnjicu NATO bombardovanja Jugoslavije sa novim projektom koji će imati cilj da istraži posledice bombardovanja i da ih predstavi u UN.

  Organizacija „28. jun“ će iskoristiti svoj posebni konsultativni status kako bi održala dva govora na sednicama UN u Njujorku i Ženevi, koja će se baviti efektima na region kroz multietnički objektiv, sa naslovom „Istina, Pomirenje, Prevencija“, u nastojanju da se zatraži podrška međunarodne zajednice u uspostavljanju trajne stabilnosti Zapadnog Balkana putem iskrenog diskursa.

  Prošle nedelje, potpredsednik „28. juna“ Milo Dubak, na 40. sednici veća za ljudska prava, održao je žestok govor u Ujedinjenim nacijama kojim je oštro osudio ilegalno bombardovanje Jugoslavije.

  Zaključio je svoj govor objavom plana organizacije da preuzme ambiciozne projekte na ovu temu, koji će trajati i do nekoliko meseci.

  Tagovi:
  Posledice, NATO, UN, bombardovanje
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Facebook nalogaKomentariši preko Sputnik naloga