03:35 22 Avgust 2019
Slušajte Sputnik
  Ministar odbrane Aleksandar Vulin na proveri spremnosti Specijalne brigade i Rečne flotile za vežbu „Vek pobednika 1918-2018“

  Vulin: Kome će zločinci da sude?

  Ministarstvo odbrane Republike Srbije
  Politika
  Preuzmite kraći link
  0 422

  U strahu od međunarodnog suda i zaslužene kazne za počinjena zverstva teroristi sa Kosova i Metohije traže spas u napadima na srpske oficire, izjavio je ministar odbrane Aleksandar Vulin povodom najave kosovskih sudova da će otvoriti nove predmete protiv srpskih oficira i vojnika.

  „Za odbranu Košara i Paštrika od šiptarskih terorista srpski oficiri zaslužuju odlikovanja i zahvalno pamćenje, a ne pretnje neosuđenih terorista. Takozvanog ministra odbrane Kosova Rustema Berišu je 2016. godine sud u Nišu osudio za učešće u ubistvu pet vojnika Vojske Jugoslavije na Košarama, a Haradinaj je slobodan zato što su svi svedoci na njegovom suđenju pobijeni. I kome takvi da sude?“, upitao je Vulin.

  Ministar odbrane je naglasio da je Vojska Srbije ponosna na svakog svog oficira i vojnika koji su je branili u ratovima devedesetih godina prošlog veka, koje Srbija i njena vojska nisu ni izazvale ni tražile.

  Tagovi:
  Vulin, Sud, Kosovo, Srbija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Facebook nalogaKomentariši preko Sputnik naloga