10:27 28 Novembar 2020
Slušajte Sputnik
  Politika
  Preuzmite kraći link
  0 83
  Pratite nas

  Predsednica Narodne skupštine Srbije Maja Gojković prenela je, nakon konsultacije sa predstavnicima poslaničkih grupa, da je zaključeno da su nužne izmene i dopune Poslovnika kako bi se omogućio bolji rad parlamenta u vremenu do redovnih izbora.

  Gojkovićeva je, u obraćanju medijima, objasnila da je održala sednicu Kolegijuma Narodne skupštine, koju je zakazala i najavila još prošle nedelje, a da je tema bila rasprava u otvorenom dijalogu kako unaprediti rad parlamenta i na koji način da poslanici bolje zastupaju interese građana koji su glasi za njih.

  „Zadovoljna sam današnjim sastankom, načinom i sadržinom diskusija koja se čula od strane šefova poslaničkih grupa koji su uzeli učešće. Učestvovale su dve opozicione partije, odnosno poslaničke grupe — SRS Vojislava Šešelja i poslanička grupa Liberalno-demokratske partije Čedomira Jovanovića“, rekla je predsednica parlamenta.

  Posebno je zahvalila Miladinu Ševrliću što je prisustvovao Kolegijumu, podsećajući da je on poslanik koji je izbačen iz poslaničke grupe „Dveri“ samo zato što je imao različito mišljenje u odnosu na Boška Obradovića i što je želeo da učestvuje u plenumskim raspravama Skupštine, prenosi Tanjug.

  „Zaključak sastanka je da je potrebno da svi zajedno razmislimo o izmenama i dopunama važećih pravila i procedure po kojoj radi Skupština. Poslanici iz partija koje delimično bojkotuju rad parlamenta su 2009. godine doneli ta pravila. Saznala sam da je doneto u julu u vremenu kada se održavaju vanredne sednice sa izuzetno važnim temama bez prava da se suštinski raspravlja o Poslovniku“, objasnila je Gojkovićeva.

  Najavila je da će SRS i LDP iznete predloge dostaviti i u pismenoj formi.

  Konsultacije su održane danas u odsustvu predstavnika stranaka iz Saveza za Srbiju, kao i poslanika Moderne Srbije.

  Na konsultacije su došli Dragan Marković Palma — Jedinstvena Srbija, Vjerica Radeta iz Srpske radikalne stranke, Mira Petrović, predstavnica PUPS-a, Milorad Mijatović iz SDPS-a, Aleksandar Martinović iz Srpske napredne stranke, Veroljub Arsić u svojstvu potpredsednika Skupštine Srbije, Balint Pastor, predstavnik Saveza vojvođanskih Mađara, Neđo Jovanović iz Socijalističke partije Srbije, Čedomir Jovanović iz LDP-a, kao i samostalni poslanik Miladin Ševarlić.

  Tagovi:
  Maja Gojković, konsultacije, Skupština
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga