07:37 15 Novembar 2019
Slušajte Sputnik
  Važno je da postoji jedan moralni autoritet, neko ko jednostavno nosi u svom srcu, u svom razumu, brigu za čitavo čovečanstvo. Logično je da su se razvijale autokefalne crkve, ali vi treba da znate da i te crkve imaju neku povezanost, inače ne bi mogle biti prave crkve, ukoliko među njima nema jedinstva

  Hočevar: Potrebno je jedinstvo svih hrišćana na Kosovu

  © Wikipedia / Stebunik
  Politika
  Preuzmite kraći link
  21418
  Pratite nas

  Samo veliko jedinstvo svih hrišćana na Kosovu i Metohiji može da doprinese dobrom razumevanju i opstanku mladih na tom prostoru, izjavio je za emisiju „Sedmica“ Prvog programa Radio Beograda beogradski nadbiskup Stanislav Hočevar.

  Nadbiskup je poručio da Vatikan, koji je unutar italijanske države izvojevao svoju samostalnost, ima mnogo iskustava koje želi da podeli sa Srbijom, upravo da bi omogućio da se sve svetinje na Kosovu i Metohiji što bolje očuvaju i da što pre dođe do dijaloga da bi se to rešilo.

  „Sadašnja situacija je komplikovana, ali samo veliko jedinstvo svih hrišćana na Kosovu može da doprinese dobrom razumevanju i opstanku mladih na tom prostoru“, rekao je Hočevar.

  Govoreći o Uskrsu, koji se po Gregorijanskom kalendaru proslavlja danas, nadbiskup je rekao da se taj praznik ne obeležava, već „živi sada i ovde“.

  On je saradnju Srbije i Vatikana ocenio kao dobru, ali je ocenio da nedostaje kontinuirani dijalog. „Za to je potrebna spremnost svih verskih zajednica, ali ona mora postojati i na nivou države“, poručio je beogradski nadbiskup.

  Tagovi:
  Stanisalv Hočevar, Uskrs, Kosovo i Metohija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Facebook nalogaKomentariši preko Sputnik naloga