12:57 25 Oktobar 2020
Slušajte Sputnik
  Politika
  Preuzmite kraći link
  22487
  Pratite nas

  Grupa meštana Borče protestovala je danas ispred pekare „Roma“, jer je sin vlasnika tog objekta na Fejsbuku objavio fotografiju na kojoj pokazuje dvoglavog orla - simbol „Velike Albanije“.

  Jedan od učesnika protesta Ivan Knežević rekao je Tanjugu da je fotografija nastala pre dve godine, u centru Beograda, ali da su oni za nju saznali pre tri dana.

  Kaže da su oni revoltirani fotografijom i smatraju to nepoštovanjem i promovisanjem „Velike Albanije“.

  Ulaz u pekaru blokiran je stolicama iz bašte, a automobil vlasnika pekare oblepljen je plakatima sa porukom „Kosovo je srce Srbije“.

  Na mestu događaja je prisutna i policija koja takođe obezbeđuje pekaru, odnosno dve radnice u lokalu.

  Pred pekarom su uglavnom mlađi ljudi koji kažu da su se okupili na poziv preko društvenih mreža, a Knežević je rekao novinarima da očekuju da pekara bude zatvorena.

  Ima, međutim, i onih koji traže da se vlasnici pekare isele.

  Vlasnik pekare se ogradio od postupka zaposlenog

  Vlasnik pekare Roma Mon Gjuraj izjavio je  da je za fotografiju i sva dešavanja saznao preko društvenih mreža i da nije bio upoznat sa ponašanjem zaposlenog u vreme nastanka fotografije.

  Ograđujem se od takvog postupanja svog zaposlenog, ni na koji način nisam dao podršku niti motiv da se tako nešto uradi. Nisam bio prisutan kada je nastala ta fotografija, ona nije nastala tokom radnog vremena niti u radnom prostoru, niti u mom bližem okruženju i ja ni na koji način nisam povezan sa takvim postupanjem, rekao je on u izjavi za Tanjug.

  On je dodao da ličnim postupcima nikada nije podstrekivao zaposlenog na ovakvo ponašanje.

  „Ne učestvujem u političkim, društvenim i nacionalnim aktivnostima, već samo obavljam svoju privrednu delatnost“, dodao je vlasnik pekare.

  Nedavno su u Dolovu kod Pančeva, takođe, meštani protestovali, jer su se na Fejsbuku pojavile fotografije vlasnika pekare koji su pokazivali simbole albanskog orla, kao i one sa oružjem u rukama.

  Policija je tada obezbeđivala imovinu i lica, ali su vlasnici ubrzo napustili i objekte u Dolovu, kao i onaj koji su držali u Pančevu.    

  Tagovi:
  pekara, Borča, protest
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga