09:03 16 April 2021
Slušajte Sputnik
  Politika
  Preuzmite kraći link
  2157
  Pratite nas

  Ambasadorka tzv. države Kosova u SAD Vljora Čitaku uporedila je Srbe sa najvećim zlom, vojskom koja predstavlja smrt, u trenutno najpopularnijoj seriji „Igra prestola“.

  Čitakuova je uporedila Kosovo sa ponosnom, hrabrom i praktično neuništivom familijom Stark, koja gospodari Severom, dok je Srbiju uporedila sa zlim belim hodačima.

  „Igra prestola! Pa, kuća Stark je pobedila u velikom ratu. Da bismo to preveli na termin Kosova, Srbija je pobeđena. A sada, ko će sedeti na prestolu… to više nije važno! Veliki rat je doneo pobedu! A za ostatak… pa, ako nam se ne sviđaju, pobedićemo ih!“

  U popularnoj seriji, beli hodači su poraženi, a njih je Čitakuova uporedila sa Srbima, kojima je predvidela skori poraz.

  I dok je Srbe uporedila sa najvećim zlom u seriji, vojskom koja predstavlja samu smrt, dotle su za Čitakuovu kosovski Albanci pravoverni Starkovi koji će poraziti hordu beslovesnih zombija.

  Inače, Čitakuova je privukla veliku pažnju javnosti kada je otkriveno da je na sednici Saveta bezbednosti UN decembra prošle godine sve vreme sedela iza Tačija i šaputala mu tokom govora šta treba da kaže.

  Tagovi:
  vljora čitaku, Igra prestola, napad
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga