01:19 29 Septembar 2020
Slušajte Sputnik
  Politika
  Preuzmite kraći link
  1136
  Pratite nas

  Predsednik kosovskog parlamenta Kadri Veselji, koji je ranije izjavio da se nalazi u Ljubljani, pozvao je telefonom urednika „Gazete ekspres“ i T7 Leonarda Kerčukija, kome je, kako se navodi, neprimerenim rečnikom zamerio zbog objavljene vesti da je otputovao u Hag na poziv Specijalnog tužilaštva.

  „Ekspres“ je objavio glavne delove ovog razgovora, navodeći da su informaciju o tome da je Veselji pozvan u Hag dobili od pouzdanog haškog izvora i da su tokom celog dana nastojali da dobiju i lidera DPK da im tu informaciju potvrdi ili demantuje, ali to nije bilo moguće.

  Naime, „Ekspres“ je ranije danas iz haških izvora dobio informaciju da je Veselji ovog popodneva otputovao u Hag na poziv Specijalnog tužilaštva radi saslušanja kao osumnjičeni bivši pripadnik tzv. OVK.

  Prema istom izvoru, Veselji je u Hag otputovao preko Ljubljane.

  Kadri Veselji
  © AFP 2020 / Armend NIMANI

  Kerčuki kaže da je, pošto nije bilo moguće dobiti potvrdu, informacija objavljena, a onda je usledio poziv Veseljija.

  Lider DPK i predsednik parlamenta pozvao je Leonarda Kerčukija na lični broj putem Vocapa.

  U početku je, kaže, mislio da se kolege sa njim šale, a onda je shvatio da je na liniji zaista Veselji, koji je u prvi mah pokušavao da bude suzdržan, a onda mu se „jezik razvezao“, izrekavši niz neprimerenih reči, koje nisu za objavljivanje.

  Optužio je urednika „Ekspresa“ da je reč o kleveti i propagandi tog lista, što je ponovio više puta.

  Kerčuki kaže da ga je Veselji optužio za zloupotrebu slobode izražavanja.

  „Vi zloupotrebljavate slobodu izražavanja. Nastavite… Ali znajte da sam već 30 godina u politici i ovo veoma dobro razumem“, rekao je Veselji, ispričao je Kerčuki.

  Urednik „Ekspresa“ kaže i da je od Veseljija zatražio da mu potvrdi da li je tačno da je dobio poziv za saslušanje u Hagu i da će u tom slučaju objaviti novu informaciju sa njegovom izjavom, ali da mu je lider DPK rekao da ga „to uopše ne zanima“.

  Kerčuki kaže i da je glavni urednik „Ekspresa“ od 2010. godine, da je od tada primio na stotine telefonskih poziva političara ili običnih ljudi koji su reagovali na razne članke, ali ovo je, ističe, bio „najneugodniji telefonski poziv koji je imao ikada“.

  „Ne smatram pretnjom, iako se u principu kao takvi mogu uzeti i pozivi političara na ovom nivou“, zaključio je Kerčuki.

  Tagovi:
  Kadri Veselji, Srbija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga