17:56 19 Oktobar 2019
Slušajte Sputnik
  Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović, predsednik Srbije Aleksandar Vučić i ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin uoči vojno-policijske parade Odbrana slobode u Nišu

  Vučić iz Niša: Treba da živimo kao da će sto godina biti mir, ali...

  © Tanjug / DIMITRIJE GOLL
  Politika
  Preuzmite kraći link
  0 1128
  Pratite nas

  Predsednik Aleksandar Vučić je rekao da je stanje i opremljenost u VS i policiji neuporedivo bolje, dodajući da će se na tome još raditi. Srbija će se ponašati veoma odgovorno, ozbiljno, čuvaće mir i stabilnost, istakao je predsednik.

  Aleksandar Vučić je rekao da je sa predstavnicima VS, MUP-a i ministrima razgovarao o bezbednosnoj situaciji u regionu, opremljenosti vojske i policije i povećanju plata.

  Predsednik Srbije je rekao da je bezbednosna situacija u zemlji izuzetno složena.

  „Srbija će se ponašati veoma odgovorno, ozbiljno, čuvati mir i stabilnost. Uz mnoge loše rečenice koje je imao Broz, jedna je bila tačna — treba da živimo kao da će sto godina biti mir, ali da budemo spremni da zemlju branimo u svakom trenutku“, naglasio je predsednik.

  U skladu sa tim, ističe, naše jedinice su sve pripremljenije, obučenije i opremljenije.

  „Naš budžet za odbranu je nikada veći i ne samo taj budžet, već ono što smo iz tekuće budžetske rezerve uzeli, značilo je mnogo. To olakšava poziciju jednoj relativno maloj, ali nezavisnoj zemlji da vodi nezavisnu politiku“, napomenuo je predsednik.

   

  Tagovi:
  Aleksandar Vučić, niš, parada, Srbija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Facebook nalogaKomentariši preko Sputnik naloga