15:15 07 Mart 2021
Slušajte Sputnik
  Politika
  Preuzmite kraći link
  73100
  Pratite nas

  Fljora Brovina, poslanica vladajuće DPK Kadrija Veseljija, priznala je da su fotografije koje je pokazala u parlamentu falsifikat i da su zloupotrebljene.

  Brovina je za fotografije tvrdila da predstavljaju dokaz da su srpske snage silovale jednu Albanku tokom poslednjeg sukoba na Kosovu i Metohiji.

  Kosovski mediji koji su posumnjali u autentičnost fotografije, potražili su je na internetu i ustanovili da je slika deo pornografskog filma koji nije snimljen na Kosovu.

  Brovina, koja je zbog obelodanjivanja tih fotografija saslušana u kosovskoj policiji, izjavila je da one datiraju iz 2003. godine, prenela je televizija Klan Kosova, prenosi B92.

  Ona je, kako se navodi, rekla da je bila predsedavajuća Komisije za nestale osobe kada joj je jedan aktivista dao kovertu i rekao joj da su u njoj dokumenti o silovanju jedne žene, te da može da ih koristi.

  „Nisam mislila da bi mi iko mogao doneti dokumenta koja nisu autentična, a koje sam juče koristila (u parlamentu). Nisam verovala da su neautentični“, rekla je ona i dodala da će njihovu autentičnost verifikovati nadležni organi, kojima će biti na raspolaganju.

  Brovina je sinoć u kosovskom parlamentu tvrdila da su fotografije koje je pokazala poslanicima dokaz da su pripadnici srpskih snaga silovali jednu Albanku naočigled njene porodice.

  Ona je takođe tvrdila da zna identitet te Albanke, da je žrtva navodnog silovanja živa, da poznaje silovatelje i da je spremna da protiv njih svedoči.

  Tagovi:
  Brovina, Srbija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga