21:29 20 Oktobar 2020
Slušajte Sputnik
  Politika
  Preuzmite kraći link
  1430
  Pratite nas

  Demokratska stranka, Socijaldemokratska stranka i „Zajedno za Srbiju“ danas su se ujedinile i postale jedinstveni politički subjekt — Demokratska stranka.

  To je saopšteno na skupu u Kombank dvorani, na kojem je predsednik DS-a Zoran Lutovac rekao da će vrata „nove“ Demokratske stranke biti otvorena i za druge partije, udruženja, pokrete i pojedince, kako bi se realizovalo najšire moguće okupljanje, odnosno jaka politička organizacija, koja će se zalagati za demokratske vrednosti, prenosi Tanjug. 

  „Ujedinjujemo se danas, mi ovde prisutni, ali otvaramo vrata i svima onima koji žele da se bore sa nama za pravedniju i bolju Srbiju, za solidarnost, slobodu i demokratiju“, naveo je Lutovac.

  Na početku skupa pročitan je Proglas o ujedinjenju u kojem se navodi da je potrebno ujedinjenje demokratskih snaga na jasnoj ideološkoj platformi.

  U proglasu se navodi da je cilj te stranke borba za evropske vrednosti, vladavinu prava, nezavisno sudstvo, poštovanje zakona, uređen pravni ambijent, dobrosusedske odnose i mir u regionu.

  Predsednik „Zajedno za Srbiju“ i gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović rekao je da je potrebna snažna DS.

  „Sve je u našim rukama, samo treba da se vrati samopouzdanje naciji“, uveren je Zelenović.  

  Tagovi:
  ujedinjenje, Demokratska stranka, Zoran Lutovac
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga