09:54 18 Februar 2020
Slušajte Sputnik
  Politika
  Preuzmite kraći link
  2375
  Pratite nas

  Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić ocenio je večeras zajedničko saopštenje zemalja Kvinte kao „čudan način da se čestita čista i ubedljiva pobeda“.

  Srbi su i na ovim izborima nedvosmisleno potvrdili da žele politiku saradnje sa Beogradom, poručio je na Fejsbuku Đurić povodom izbora za predsednike opština i gradonačelnike četiri opštine na severu KiM.

  „Takvi rezultati se možda ne dopadaju svima, ali to je demokratija. A ljutnja i bes nisu baš odraz diplomatije. Jedini ko zastrašuje Srbe na KiM, jesu ekstremisti iz Prištine. No, diplomate Kvinte najčešće pred time zatvaraju oči. Dokle više sa tim dvostrukim aršinima?!“, istakao je Đurić.

  Ambasade Francuske, Nemačke, Italije, Velike Britanije i SAD prethodno su u zajedničkom saopštenju navele da je izborni proces u četiri opštine na severu KiM protekao u mirnoj atmosferi, ali podsećaju da „još ima nerešenih pitanja koja su pratila izborni proces 2017“.

  U saopštenju se navodi da se „ambasade prisećaju nalaza Izborne posmatračke misije Evropske unije (EOM) iz 2017. godine, koja je izrazila ozbiljnu zabrinutost zbog zastrašivanja u mnogim područjima gde žive kosovski Srbi, posebno političkih partija koje su bile protivkandidati Srpskoj listi“.

   

  Tagovi:
  Marko Đurić, Srbija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga