13:41 24 Novembar 2020
Slušajte Sputnik
  Politika
  Preuzmite kraći link
  5704
  Pratite nas

  Ministar odbrane Aleksandar Vulin pita šta je potrebno tužilaštvu da reaguje u slučaju manifestacije u kojoj će se u Bujanovcu tri dana slaviti Ridvan Ćazimi, komadant OVPBM, terorista i dokazani ubica.

  Vulin podseća da je nedavno zabranjena projekcija filma „Balkanska međa“ u Domu kulture u Bujanovcu i to pod sramnim obrazloženjem da bi se time mogla uznemiriti osećanja Albanaca u Bujanovcu, a sada se u Bujanovcu organizuje slavljenje teroriste i rukovodstvo opštine ne brine da li će Srbi time biti uznemireni.

  Komentarišući najavu obeležavanja „Dana kapetana Lešija“ u Bujanovcu, ministar je rekao da je „OVPBM teroristička organizacija, te da niko ko je bio u njoj ne zaslužuje poštovanje“.

  Osim toga, Srbija se ni u jednom sporazumu nije obavezala da će se uspomena na ubijene teroriste i raspuštenu, poraženu organizaciju slaviti i obeležavati, navodi ministar odbrane u saopštenju za medije.

  „Ne znam šta je potrebno tužilaštvu da reaguje, ali jednom moramo pokazati da slavljenje ubica Srba u Srbiji jednostavo nije dozvoljeno“, zaključuje Vulin.

  Tagovi:
  Vulin, Srbija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga