19:48 14 Avgust 2020
Slušajte Sputnik
  Politika
  Preuzmite kraći link
  229
  Pratite nas

  Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić izjavio je da su jedinice ROSU jutros upale na sever KiM na teritoriju sve četiri opštine sa ciljem za zastraše Srbe i izazovu paniku, dodajući da raspolaže informacijama da je nekoliko Srba uhapšeno.

  „Jutros oko šest sati specijalne jedinice ROSU upale su iz tri pravca na sever KiM, na teritoriju sve četiri opštine, sa ciljem da zastraše, izazovu paniku uz hapšenja, koja smo najavljivali i o kojima je govorio predsednik prethodnih dana, da stvore nemoguću klimu za Srbe na KiM“, rekao je Đurić za Tanjug.

  Imamo informacije da je nekoliko Srba uhapšeno, dodao je on.

  Đurić je istakao da su „separatisti iz Prištine pribegli najstrašnijim metodama kako bi zaplašili Srbe“.

  „To su učinili uz saglasnost dela međunarodne zajednice i veliku sramotu Kvinte, iako smo danima upozoravali da se pripremaju takav scenario i masovna hapšenja Srba. Država Srbija je pozivala da se spreči takav scenario zato što ovo predstavlja igranje mirom na teritoriji naše južne pokrajine“, kazao je Đurić.

  On je naglasio da je velika sramota što nema reakcije Kvinte, upozorivši da sada imamo dramatičnu situaciju.

  Đurić je rekao da je upad „više kolona do zuba naoružanih šiptarskih jedinica“ pokrenut sa jasnim ciljem da Srbe zastraše.

  On je konstatovao da je očigledno da „ti šiptarski ekstremisti, a i oni koji su im dali saglasnost za ovako nešto, jer ovako nešto nije bilo moguće bez saglasnosti njihovih sponzora i mentora iz zemalja Kvinte, ovakim akcijama žele da Srba više ne bude na KiM“.

  Tagovi:
  Marko Đurić, Srbija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga