04:07 07 Avgust 2020
Slušajte Sputnik
  Politika
  Preuzmite kraći link
  0 030
  Pratite nas

  Kosovska policija oglasila se i trećim saopštenjem od jutros u vezi sa akcijom koja je i dalje u toku na Severu. Ovog puta, međutim, daju konkretnije informacije da se akcija sprovodi i u sredinama koje su nastanjene većinski albanskim stanovništvom — Srbici, Južnoj Mitrovici i Drenici.

  „Tokom današnje policijske akcije, koja je i dalje u toku, uhapšeni su pripadnici kosovske policije srpske, albanske i bošnjačke nacionalnosti.“

  „Policijska operacija koja se sprovodi u nekoliko regiona, uključujući Zvečan, Zubin Potok, Leposavić, Severnu i Južnu Mitrovicu, Srbicu i Drenicu, rezultirala je hapšenjem osumnjičenih pripadnika policije različitih nacionalnosti“, navodi se u najnovijem saopštenju kosovske policije.

  Dodaje se da su se pored oružanog otpora u Severnoj Mitrovici, pripadnici kosovske policije susreli i sa blokadom puteva, koja je zaustavila prolaz službenih vozila, „zbog čega su bili primorani da koriste neophodna sredstva kako bi uklonili blokadu puteva kako bi nastavili sa operacijom“.

  Tagovi:
  ROSU, jug, policija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga