04:04 25 Maj 2020
Slušajte Sputnik
  Politika
  Preuzmite kraći link
  107
  Pratite nas

  Dvojica Srba, ranjenih jutros u Zubinom potoku u pucnjavi pripadnika kosovske policije, Boban Janićijević (1976) i Radenko Milovanović (1979), koji su primljeni u KCB Kosovska Mitrovica, stabilno su i van životne opasnosti.

  Janićijević je primljen sa otvorenim povredama leve potkolenice, a Milovanović sa zatvorenim povredama desne potkolenice, izjavio je za Tanjug zamenik direktora KCB Kosovska Mitrovica dr Zlatan Elek.

  Oba pacijenta su u stabilnom stanju i u toku su dijagnostički procesi, dodao je Elek.

  „Imamo informacije iz Doma zdravlja Zubin Potok da ima dosta građana koji su doživeli lakše telesne povrede i podatke da je načinjena velika materijalna šteta na kućama i objektima u opštini Zubin Potok i na vozilima koja su bila uredno parkirana pored puta“, istakao je Elek.

  On je kazao da još nemaju informacije o tačnom broju povređenih prilikom akcije specijalnih jedinica ROSU.

  „U više navrata smo pokušali da uspostavimo veze sa opštinom Zubin potok, ali te veze su bile ometane. Ovi pacijenti su povređeni dva-tri sata pre nego što su dovezeni u KCB, jer je postojala opstrukcija od strane specijalnih jedinica ROSU da se oni prevezu do Kliničko-bolničkog centra, pa su morali da budu zbrinuti u Domu zdravlja Zubin Potok, jer je taj pravac bio zatvoren čak i za transport pacijenata“, objasnio je Elek.

  On očekuje još pacijenata i naglašava da su svi lekari spremni.

  „Imamo dovoljno materijala za zbrinjavanje naših pacijenata i eventualno povređenih koji bi trebalo da stignu u Kliničko-bolnički centar“, rekao je Elek i dodao da su dobili informacije i da je bivši pripadnik srpske policije preminuo u Leposaviću od posledica srčanog udara kada je čuo za događaje.

  Informacije koje pristižu iz Zubinog Potoka govore da je sedam lica, slučajnih prolaznika, pretučeno i prevedeno i da je načinjena ogromna materijalna šteta. Poslednja informacija je da su se jedinice ROSU povukle iz Zubinog Potoka.

  Tagovi:
  Kosovo, Srbi, Srbija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga