15:42 19 Februar 2020
Slušajte Sputnik
  Politika
  Preuzmite kraći link
  3213
  Pratite nas

  Kfor se javlja samo kada to njima odgovara, rekao je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić, dodajući da je to bio slučaj i pre dva dana tokom akcije kosovske policije na severu, kao i ranije kada su se slične stvari dešavale na KiM.

  Kako je naveo, u utorak su se se javili tek kada je gotovo cela akcija hapšenja na severu KiM bila završena.

  Vučić je u intervjuu za „Prvu“ povodom dve godine koliko je na funkciji predsednika Srbije, rekao da je tog jutra bilo problema u komunikacijama sa Kforom i da se nisu javljali načelniku Generalštaba Vojske Srbije generalu Milanu Mojsiloviću.

  „Upravo su kod vas u jutarnjem programu (na ’Prvoj‘) rekli da smo sve znali. Tačno je, znali smo i obavestili javnost. Kada sam pitao koga ste vi obavestili, onda je usledio muk, a onda su rekli da je dovoljno bilo da čitamo novine. Pa, bilo je dovoljno. Tačno je i ponovo se saglašavam sa njima i kažem da čitate novine o onome o čemu sam ja obavestio javnost pre 12 dana“, kazao je Vučić.

  Istakao je da se Kfor javlja samo kada im odgovora po tom pitanju, kao i da je tako bilo i prošlog puta kada su se slične stvari dešavale.

  „Uvek govorim istinu i nemam razloga da bilo koga obmanjujem. Kao što vidite, oni su na kraju potvrdili sve što sam rekao. Oni ne mogu da kažu da su razgovarali sa mnom, jer nisu. Ne mogu da kažu da su me obavestili jer nisu. Dakle, kažu mogli ste da čitate u novinama, a u novinama su svi pročitali ono što sam ja govorio“, rekao je predsednik Srbije, preneo je Tanjug.

  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga