02:04 15 Decembar 2019
Slušajte Sputnik
  Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić

  EKSKLUZIVNO Dačić objasnio Amerikancima zašto je napisao „Kosovo je Srbija“ na sto dolara

  © Tanjug / Rade Prelić
  Politika
  Preuzmite kraći link
  32495
  Pratite nas

  Porukom „Kosovo je Srbija“ ne da nisam uništio novčanicu od sto dolara niti uvredio Bendžamina Frenklina, već sam postupio potpuno u skladu sa suštinskom idejom tog američkog velikog naučnika i državnika.

  Ovo je izjavio za Sputnjik šef srpske diplomatije Ivica Dačić povodom reakcije ambasade SAD u Beogradu koja je osudila njegovo učestvovanje u internet izazovu, pošto je na novčanici od sto dolara ćirilicom ispisao poruku „Kosovo je Srbija“ i potpisao se.

  Podsetimo, ambasada SAD u Beogradu je saopštila:

  „Umesto što uništava novčanicu sa likom velikog američkog naučnika i državnika Bendžamina Frenklina, ministar Dačić bi možda mogao da razmisli o svojoj izjavi: ’Budi u ratu sa svojim porocima, u miru sa svojim susedima‘.“

  Dačić je za Sputnjik odgovorio:

  „Srbija će se uvek boriti protiv svake poročne i lažne narko-države i uvek ćemo težiti miru sa svim susedima. Srbija samo nikad neće tretirati sopstvenu zemlju kao susednu, kao što to neće činiti ni Amerika. I kao što to ne bi činio ni Bendžamin Frenklin. Ono što sam učinio je poštovanje univerzalnog principa svih priznatih država, pa i SAD i Srbije.“

  Povodom pregovaračke bitke za buduću sudbinu Kosova i Metohije, Dačić nas je podsetio na još jednu mudru poruku Bendžamina Frenklina koja glasi:

  „Onaj ko ima strpljenja, može imati šta hoće!“

  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Facebook nalogaKomentariši preko Sputnik naloga