06:19 29 Februar 2020
Slušajte Sputnik
  Politika
  Preuzmite kraći link
  32495
  Pratite nas

  Porukom „Kosovo je Srbija“ ne da nisam uništio novčanicu od sto dolara niti uvredio Bendžamina Frenklina, već sam postupio potpuno u skladu sa suštinskom idejom tog američkog velikog naučnika i državnika.

  Ovo je izjavio za Sputnjik šef srpske diplomatije Ivica Dačić povodom reakcije ambasade SAD u Beogradu koja je osudila njegovo učestvovanje u internet izazovu, pošto je na novčanici od sto dolara ćirilicom ispisao poruku „Kosovo je Srbija“ i potpisao se.

  Podsetimo, ambasada SAD u Beogradu je saopštila:

  „Umesto što uništava novčanicu sa likom velikog američkog naučnika i državnika Bendžamina Frenklina, ministar Dačić bi možda mogao da razmisli o svojoj izjavi: ’Budi u ratu sa svojim porocima, u miru sa svojim susedima‘.“

  Dačić je za Sputnjik odgovorio:

  „Srbija će se uvek boriti protiv svake poročne i lažne narko-države i uvek ćemo težiti miru sa svim susedima. Srbija samo nikad neće tretirati sopstvenu zemlju kao susednu, kao što to neće činiti ni Amerika. I kao što to ne bi činio ni Bendžamin Frenklin. Ono što sam učinio je poštovanje univerzalnog principa svih priznatih država, pa i SAD i Srbije.“

  Povodom pregovaračke bitke za buduću sudbinu Kosova i Metohije, Dačić nas je podsetio na još jednu mudru poruku Bendžamina Frenklina koja glasi:

  „Onaj ko ima strpljenja, može imati šta hoće!“

  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga