23:41 09 Jul 2020
Slušajte Sputnik
  Politika
  Preuzmite kraći link
  0 272
  Pratite nas

  Predsednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je ruskom predsedniku Vladimiru Putinu Dan Rusije.

  U čestitki, koju je večeras pročitao na prijemu u Ambasadi Rusije, Vučić je, podsetivši ruskog predsednika na nedavnu posetu Beogradu, pored ostalog rekao i da je ta poseta ostavila trag u dušama srpskog naroda i da će ruski i srpski narod budućnost graditi kroz ostvarivanje konkretnih zajedničkih projekata.

  Čestitku prenosimo u celosti:

  „Poštovani predsedniče, dragi prijatelju,

  Primite moje srdačne čestitke povodom nacionalnog praznika, uz najbolje želje za dalji napredak prijateljske Rusije i blagostanje bratskog ruskog naroda.

  Dan Rusije je više od praznika. To je svetkovina svakog ponosnog ruskog građanina, kao i svakog prijatelja Vaše zemlje koji poštuje neprolazne vrednosti slobodarstva i nezavisnosti. Uz te ideale je ruski narod kroz istoriju očuvao svoju državnost, tradiciju i kulturu i utemeljio današnju Rusiju koja, uz promišljeno, požrtvovano i energično liderstvo, ide čvrsto utemeljenim putem uspeha.

  Iskreno me raduju dostignuća Rusije i ruskog naroda na unutrašnjem i međunarodnom planu i kao predsednik Srbije ponosim se bliskošću naših dveju zemalja. Strateški partnerski odnosi Srbije i Rusije, zasnovani na istorijskom prijateljstvu, kao i na međusobnom razumevanju i poštovanju, potvrđeni su Vašom nedavnom posetom. Ona je bila od velikog značaja za dalji razvoj političkog dijaloga i ekonomske saradnje i ostavila je trag u našoj zajedničkoj istoriji, ali i u, slobodan sam da kažem, dušama srpskog naroda. Uveren sam da ćemo budućnost srpsko-ruskih odnosa graditi na tom temelju, kroz ostvarivanje konkretnih zajedničkih projekata.“

  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga