08:20 19 Januar 2021
Slušajte Sputnik
  Politika
  Preuzmite kraći link
  211102
  Pratite nas

  Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je da neće da ulazi u, kako je rekao, pravljenje dodatne zle krvi i sukoba na relaciji Srbija — Crna Gora, nakon što je Podgorica usvojila predlog spornog zakona kojima se praktično otima imovina Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori.

  Vučić je u danu kada je SPC u Podgorici organizovala Trojčindanski narodni sabor SPC kojim je vlastima Crne Gore poručila da je takav zakon neprihvatljiv, izneo kratku poruku za zvaničnu Podgoricu.

  „Neću da ulazim u pravljenje dodatne zle krvi i sukoba na bilo koji način. Šta sam imao da kažem rekao kroz malu molbu, a ona ne samo da nije uslišena već je prezrena od strane crnogorskih vlasti, i hvala im na tome. To je sve što imam o tome da kažem“, rekao je Vučić novinarima u Zaječaru.

  Vučić je, naime, prethodno, rekao da bi svako ugrožavanje imovine srpske crkve u Crnog Gori neminovno vodilo pogoršanju inače dobrih odnosa dveju zemalja i da zato moli vlasti ili većinu u Crnoj Gori da ne podrže predloženi zakon, koji je na to usmeren.

  Usledio je i odgovor crnogorskih vlasti.

  „Zahvaljujemo se predsedniku Vučiću na savetima. Ali ga podsećamo i ovim povodom da je Crna Gora suverena država koja samostalno kreira svoj zakonodavni okvir vodeći računa o interesu svakog pojedinca i zajednice u celini“, naveli su u Vladi Crne Gore.

  Tagovi:
  crkva, sabor, Podgorica
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga