21:50 24 Jun 2021
Slušajte Sputnik
  Politika
  Preuzmite kraći link
  3318
  Pratite nas

  Ako američkog ambasadora u Beogradu Kajla Skota zameni zamenik šefa misije SAD u Moskvi Entoni F. Godfri, Srbija će dobiti diplomatu koji prema zvaničnim podacima glavno iskustvo nije sticao u regionu, piše „Politika“, ali dodaje da to ne znači da nema i znanje.

  U Godfrijevoj zvaničnoj biografiji, u kojoj se ne navodi njegovo godište, piše da ima decu starosti 25, 17 i 16 godina i da je zadužen za upravljanje ključnim aspektima odnosa SAD i Rusije, piše „Politika“.

  General Vladimir Lazarević
  © AP Photo / Kostadin Kamenov

  Kako se navodi, on je do 2017. godine imao zvanje ministra savetnika za politička pitanja, a pojedini ga smatraju i glavnim u Ambasadi SAD u Moskvi, jer su funkcije ambasadora Džona Hantsmana i njegovog prethodnika Džona Tefta svedene na reprezentativne.

  Godfri je radio kao zamenik američkog ambasadora u Jerevanu od 2004. do 2007. godine, a pre toga je radio u ambasadama SAD u Zagrebu, Dablinu i Minsku.

  Neposredno pre dolaska u Moskvu, bio je direktor kancelarije za Irak u Birou za pitanja Bliskog istoka u Stejt departmentu, a u zvaničnoj biografiji zabeleženo je i da je 12 godina proveo u mornarici SAD, gde je njegov poslednji zadatak bio primena sporazuma o kontroli naoružanja SAD i SSSR-a.

  Navodi se da je u privatnom sektoru Godfri radio kao robni menadžer u uvozno-izvoznoj firmi koja je poslovala s bivšim Sovjetskim Savezom.

  Tagovi:
  Entoni Godfri, ambasador, zamena, Skot Kajl
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga