22:42 15 Novembar 2019
Slušajte Sputnik
  Kajl Skot

  Skot: Žao mi je svake civilne žrtve stradale u bombardovanju

  © Tanjug / Tanja Valič
  Politika
  Preuzmite kraći link
  17081
  Pratite nas

  Prilikom svečanog otvaranja vrtića koji će pohađati pedesetak predškolaca iz najvećeg sela varvarinske opštine Obreže, ambasador SAD u Srbiji Kajl Skot je poručio da mu je žao svake civilne žrtve i svakog nevinog čoveka koji je stradao u bombardovanju.

  Za prvi seoski vrtić koji je površine 350 metara kvadratnih Opština Varvarin obezbedila je lokaciju i komunalne priključke, a Evropska komanda vojske SAD investirala je u objekat oko 250.000 dolara.

  Projekat je realizovala Kancelarija za bilateralne odnose pri Ambasadi SAD u Beogradu, kroz program humanitarne pomoći Vlade SAD, preneo je RTS.

  Svečanom otvaranju vrtića prisustvovao je ambasador SAD u Srbiji Kajl Skot.

  „Ja sam tu danas, u stvari, prvi put. Znam da ova opština nosi jednu tugu iz istorije. I toga se sećamo i danas, jer pre 20 godina je bio jedan strašan dan, jedna od najvećih grešaka kampanje 1999. godine‚ kada su stradali nevini ljudi u ovoj opštini“, rekao je Skot.

  Građanima Varvarina je poručio da mu je žao za svaku civilnu žrtvu i za svakog nevinog čoveka koji je stradao u bombardovanju.

  „Kao što je nama žao i svih drugih koji su stradali tog dana, te godine i te decenije u ovom području. Ne možemo mi da krenemo sad natrag, taj dan se desio i moramo da idemo korak po korak napred, ciglu po ciglu napred, da izgradimo novu budućnost, nove odnose, nova prijateljstva“, zaključio je Skot.

  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Facebook nalogaKomentariši preko Sputnik naloga