14:05 08 Jul 2020
Slušajte Sputnik
  Politika
  Preuzmite kraći link
  0 2511
  Pratite nas

  Kompanija „Tigar“ ugovorila je proizvodnju i isporuku zaštitnih vatrogasnih čizama namenjenih jedinicama za vanredne situacije NATO-a, izjavio je generalni direktor „Tigra“ Vladimir Ilić.

  Osim švedske i finske armije, u zaštitnoj obući koračaće tako i pripadnici NATO snaga, kažu u ovoj kompaniji.

  Novi ugovori za ovu i narednu godinu postignuti su sa kupcem „Intehplast“ iz Poljske, a odnose se na izradu zaštitnog programa obuće za tržište Poljske, Iraka, Irana, Katara, Turske, Nemačke, Saudijske Arabije, kao i obuće za NATO.

  U pirotskoj „Fabrici obuće“ se ručno izrađuju vatrogasne, vatrogasno šumarske i čizme pod brendom FHR.

  „Odnedavno u vatrogasnoj čizmi koračaju bezbedno i NATO jedinice za vanredne situacije. Reč je specijalnoj obući otpornoj na visoke temperature i do 250 stepeni sa vatrootpornim i uljanootpornim đonom, koje koriste NATO trupe u intervencijama spasavanja“, objašnjava Ilić.

  Osim ove proizvodnje, u kompaniji „Tigar“ potpisani su ugovori za proizvodnju čizama specijalne namene za finsku armiju za 2020. godinu, a početak proizvodnje planiran je za novembar ove godine.

  „S obzirom na kvalitet proizvoda i dugoročnu saradnju, izvesno je i dobijanje ugovora za 2022. godinu“, kaže Ilić.

  Prema njegovim rečima, kompanija je dobila posao na tenderu i za snabdevanje švedske armije do 2022. godine.

  Naglašava da će ručna izrada 4.000 pari obuće specijalne namene za Švedsku, krenuti od oktobra meseca uz postepeno povećavanje obima proizvodnje.

  Podaci pokazuju da „Tigar“ iz Pirota zauzima treće mesto u svetu, a drugo u Evropi među proizvođačima — izvoznicima gumene obuće, a ova kompanija je u većinskom državnom vlasništvu.

  Tagovi:
  Pirot, vojska, NATO
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga