15:00 01 Jun 2020
Slušajte Sputnik
  Politika
  Preuzmite kraći link
  0 161
  Pratite nas

  U Nišu će 27. juna biti završena trodnevna međunarodna vežba u oblasti upravljanja posledicama vanrednih situacija „Srbija 2019“, a ceremoniji zatvaranja prisustvovaće ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i ministar za vanredne situacije Ruske Federacije Jevgenij Ziničev.

  Istog dana, u 11 časova, ministri će prisustvovati pokaznoj vežbi na Bovanskom jezeru u opština Aleksincu, saopštio je MUP.

  Međunarodnu vežbu „Srbija 2019“, organizuju Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije i Ministarstvo za civilnu zaštitu, vanredne situacije i otklanjanje posledica elementarnih nepogoda Ruske Federacije.

  Osim predstavnika Srbije i Rusije, učesnici trodnevne vežbe biće i spasilački timovi iz Turske, Mađarske, Bosne i Hercegovine, Severne Makedonije i Kube, kao i pripadnici Rusko-jermenskog humanitarnog centra.

  Tokom vežbe spasilački timovi imaće priliku da provežbaju združeni odgovor u cilju otklanjanja posledica razornog zemljotresa i pratećih opasnosti. Cilj te vežbe je razvijanje kapaciteta za odgovor i uklanjanje posledica vanrednih situacija, uz angažovanje specijalističkih timova i korišćenje specijalne spasilačke opreme i vazduhoplova.

  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga