18:50 22 Februar 2020
Slušajte Sputnik
  Politika
  Preuzmite kraći link
  0 207
  Pratite nas

  Na aerodromu Kovin je održan Dan visokih zvanica vežbe „Slovensko bratstvo 2019", a ministar odbrane Aleksandar Vulin je rekao da je ta vežba pokazala da je Vojska Srbije na nivou najopremljenijih i najobučenih armija na svetu.

  „Pripadnici Specijalne brigade Vojske Srbije i predstavnici specijalnih jedinica Ruske Federacije i Belorusije pokazali su šta sve mogu da urade. Za Vojsku Srbije je od najveće važnosti da vežba sa armijama koje se ubrajaju među najboljima u svetu i od kojih ima šta da se nauči i unapredi u domenu taktike, opremanja i veštine.“, ocenio je Vulin na Danu visokih zvanica kojem su pored ostalih prisustvovali i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, načelnik Generalštaba VS general Milan Mojsilović i direktor policije Vladimir Rebić.

  Ministarstvo odbrane, Darimir Banda
  Desant Rečne flotile

  „Vojska Srbije se oprema, naoružava, obučava, zato su vežbe kao što je ’Slovensko bratstvo‘ nama toliko važne. Ova vežba nije samo vojnička vežba, ovo je susret bratskih naroda koji se razumeju, koji se poštuju, koji se vole“, rekao je ministar odbrane.

  Kako kaže, Vojska Srbije i državno rukovodstvo čvrsto se pridržavaju pravila i skupštinske odluke o vojnoj neutralnosti, ali to ne znači da ne mogu da gaje najbliže i najtešnje odnose sa vojskama Ruske Federacije i Belorusije.

  Darimir Banda, Ministarstvo odbrane RS
  Ministar odbrane Aleksandar Vulin i ministar odbrane Republike Belorusije, general-potpukovnik Andrej Ravkov, u pratnji načelnika Generalštaba Vojske Srbije generala Milana Mojsilovića, prisustvovali su danas segmentima uvežbavanja u okviru vežbe „Slovensko bratstvo 2019“ u rejonu vojnog kompleksa „Orešac“.

  „Zahvaljujući politici predsednika Republike Srbije i vrhovnog komandanta Vojske Srbije Aleksandra Vučića, ni država Srbija ni Vojska Srbije nisu same. Imamo prijatelje. Nikada se više neće ponoviti onaj strašni trenutak naše istorije iz 1999. godine, kada smo bili sasvim sami. Mi više nismo sami. Imamo prijatelje od kojih možemo da učimo, ali i od nas može da se uči. Vojska Srbije, njeno iskustvo i njeni ljudi, iznad svega, vredni su svakog poštovanja i vredni su učenja“, istakao je Vulin.

  Tagovi:
  Aleksandar Vulin, Vojska Srbije
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga