04:34 23 April 2021
Slušajte Sputnik
  Politika
  Preuzmite kraći link
  2682
  Pratite nas

  Šef srpske delegacije pri CEFTA Ivan Marković izjavio je da su sve delegacije zemalja koje su prisustvovale sastanku CEFTA u Valoni, na kojem je prištinska delegacija napala srpsku, bile zgrožene takvim ponašanjem.

  On je to kazao za televiziju „Pink“, povodom incidenta koji je napravila delegacija Prištine, kada su flašom gađali Markovića zato što je rekao da je Kosovo i Metohija sastavni deo Srbije.

  Kako je istakao, domaćin sastanka Albanija pokušala je da relativizuje incident, budući da je to veliki propust sa njihove strane i zbog političke podrške privremenim institucijama u Prištini, ali da ostale delegacije nisu prihvatile taj pokušaj, prenosi Tanjug.

  „Svi su bili zgroženi, bio je prisutan strah, pošto je većina delegacija imala i žene u svom sastavu i mnoge koleginice su i plakale. Niko nije prihvatio obrazloženje domaćina, svi su podržali nas i izrazili veliko čuđenje i zgražavanje nad takvim ponašanjem za koje može da se kaže da je necivilizovano“, rekao je Marković.

  On je dodao da samo pukom srećom flaša nije pogodila delegaciju Moldavije i koleginicu iz delegacije Srbije, kao i da je Ambasada Srbije u Tirani veoma brzo organizovala povratak delegacije u Srbiju.

  Tagovi:
  flaša, CEFTA, skandal, Albanija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga