05:51 10 April 2020
Slušajte Sputnik
  Politika
  Preuzmite kraći link
  0 53
  Pratite nas

  Potpredsednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke Marko Đurić sastao se danas u Moskvi, na marginama međunarodnog foruma „Razvoj parlamentarizma“, sa državnim i stranačkim predstavnicima velikog broja zemalja, sa kojima je razgovarao o produbljivanju bilateralnih političkih i ekonomskih odnosa, kao i o širokom spektru geopolitičkih tema.

  Đurić je razgovarao sa visokom zvaničnicima Rusije, Belorusije, Severne Koreje, Etiopije, Belizea i Mozambika, koji su izrazili veliku zainteresovanost za nastavak izgradnje odnosa sa Srbijom i Srpskom naprednom strankom.

  Kako je saopštila SNS, u razgovorima je postignuta saglasnost da se savremeni politički odnosi u svetu moraju graditi uz poštovanje principa suverenosti država i u duhu prijateljstva i ravnopravnosti.

  Đurić je istakao da je politika Srbije danas upravo rukovođena tim principima i fokusirana na ekonomski i demokratski razvoj, te da je strateško opredeljenje predsednika Aleksandra Vučića stvaranje stabilnih regionalnih odnosa i mirno prevazilaženje sporova i nesuglasica.

  Srbija je, kako je istakao Đurić, zahvaljujući predsedniku Vučiću danas slobodna i nezavisna država, sa pravom da suvereno odlučuje sa kim će izgrađivati odnose i prijateljstva.

  Trodnevni međunarodni forum „Razvoj parlamentarizma“ okupio je predstavnike 145 država i međunarodnih organizacija, kao i zvaničnike velikog broja stranaka iz svih delova sveta.

  Na agendi skupa bila je široka lepeza tema, od međunarodne bezbednosti, preko digitalne ekonomije i uloge medija u kreiranju političkih procesa, do uloge međunarodnih parlamentarnih institucija u savremenom svetu.

  Tagovi:
  Forum, Moskva, Marko Đurić
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga