09:07 14 Jun 2021
Slušajte Sputnik
  Politika
  Preuzmite kraći link
  11053
  Pratite nas

  Patrijarh Irinej izjavio je danas da nimalo nije bilo prijatno kada je bivši crkvenjak upao u zgradu Patrijaršije i zatražio 200.000 evra, a iz patrijarhovog kabineta za Tanjug dodaju da je situacija bila ozbiljna, da je upao u prostoriju do patrijarhovih vrata i da su pregovori sa napadačem trajali više od jednog sata.

  „Ne znamo da li je bio pri sebi, lično ne znam koji je bivši crkvenjak u pitanju. Policija je bila i obavila posao. Bitno je da se sve dobro završilo“, rekao je patrijarh za beogradske medije.

  Tanjugu je u kabinetu objašnjeno da je naoružani muškarac upao u prostoriju koja se nalazi do patrijarhove, a na kojoj piše „blagajna Hrama“ i to je, kako kažu, verovatno privuklo napadača.

  „On nije znao da tu nema novca, da je reč o knjigovodstvu i da u kancelariji sede dva službenika zatrpana papirima“, kazali su u kabinetu.

  Prenose da je posle poziva policiji došlo mnogo specijalaca, da je hodnik bio blokiran, a da su pregovori trajali više od jednog sata. Policija je sve vreme nastojala da smiri situaciju, rečeno je u kabinetu patrijarha, gde još uvek sabiraju utiske od ovog događaja i kažu da je posebno strašno što se on dogodio usred dana.

  Bivši crkvenjak B. L. (42) upao je danas oko podne u Patrijaršiju i za taoce uzeo dvojicu službenika Patrijaršije.

  Uz pretnju pištoljem od Crkve je tražio da mu isplati 200.000 evra.

  Tagovi:
  Beogradska patrijaršija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga