02:13 04 Avgust 2020
Slušajte Sputnik
  Politika
  Preuzmite kraći link
  0 272
  Pratite nas

  Državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova Biljana Popović Ivković razgovarala je danas sa ambasadorom Države Palestine Mohamedom Nabhanom o argumentima Srbije protiv ponovnog razmatranja zahteva takozvanog Kosova za članstvo u Interpolu.

  Podsećajući na tradicionalnu dugogodišnju saradnju Republike Srbije i Države Palestine, ona je istakla da će se Srbija boriti za očuvanje međunarodnog prava i sprečavanje politizacije profesionalne policijske organizacije kakva je Interpol, saopštio je MUP.

  Biljana Popović Ivković je podsetila da samo države-članice i države sa statusom posmatrača u Ujedinjenim nacijama mogu biti članice Interpola, što takozvano Kosovo svakako nije.

  Državni sekretar i ambasador Države Palestine saglasili su se da je poštovanje međunarodnog prava imperativ.

  Ambasador Nabhan zahvalio se Srbiji na dugogodišnjoj saradnji sa Palestinom i naglasio da stav palestinske vlade o nepriznavanju takozvanog Kosova ostaje nepromenjen.

  Nabhan je takođe istakao da će Palestina po pitanju Interpola biti na strani međunarodnog prava i Srbije.

  Biljana Popović Ivković i Nabhan razgovarali su i o unapređenju policijske saradnje dveju zemalja u oblasti borbe protiv terorizma i organizovanog kriminala, kaže se u saopštenju.

  Tagovi:
  Palestina
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga