09:53 16 Januar 2021
Slušajte Sputnik
  Politika
  Preuzmite kraći link
  1221
  Pratite nas

  Bedžet Pacoli, samoproglašeni ministar spoljnih poslova takozvanog Kosova je izjavio da delegacija privremenih institucija Prištine neće učestvovati na Samitu u Sarajevu — zbog načina na koji BiH tretira samoproglašenu nezavisnost takozvanog Kosovo.

  Pacoli je ocenio i da je takav tretman neprihvatljiv i da je bacio senku na nedavno održani Samit zemalja Zapadnog Balkana u Poznanju, u Poljskoj, prenosi „RTK2“.

  „Način na koji su mislili da tretiraju (takozvanu) kosovsku državnu delegaciju je neprihvatljiv, a to bi, takođe, bacilo senku i na nedavno završeni samit u Poznanju u okviru Berlinskog procesa, gde smo pokazali volju da budemo konstruktivni u regionalnim inicijativama i organizacijama. Nažalost, ova volja je pogrešno shvaćena od strane sadašnjeg Predsedavajućeg Predsedništva BiH“, tvrdi Pacoli.

  On je na svom profilu na Fejsbuku ocenio da takav stav prema privremenim institucijama u Prištini, kao sledećem lideru SEECP, nije dobar za BiH, s obzirom na to da je taj samit stvoren u cilju jačanja dobrosusedskih odnosa u regionu i pune integracije Jugoistočne Evrope u evroatlantske strukture.

  Prethodno je samoproglašeni predsednik privremenih prištinskih institucija Hašim Tači naveo na svom profilu na Fejsbuku da je odbio da prisustvuje SEECP u BiH, zbog toga što je poziv predsedavajućeg Predsedništva BiH Milorada Dodika ponižavajući, jer (takozvano) Kosovo nije tretirano kao druge države učesnice.

  BiH ne priznaje jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova.

  Tagovi:
  samit, Poljska
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga