00:16 26 Oktobar 2020
Slušajte Sputnik
  Politika
  Preuzmite kraći link
  1432
  Pratite nas

  Predsednik skupštinskog odbora za KiM Milovan Drecun rekao je za RTS da Makedonija postaje centar za snažno obaveštajno delovanje protiv interesa države Srbije i da premijer te zemlje Zoran Zaev nije iskren kada upozorava region na moguću destabilizaciju.

  Komentarišući razgovor u kojem je aktuelni makedonski premijer „nasamaren“ u šali sa ruskim prankerima, a u kojem otkriva i navodne planove srpskog predsednika Aleksandra Vučića i predstavnika privremenih institucija Prištine Hašima Tačija o teritorijalnoj razmeni, Drecun kaže — da je zanimljivo to da se istovremeno pojačava i obaveštajno delovanje, kada je u pitanju kosmetski problem.

  „On (Zaev) bi trebalo da nam objasni — ako zaista želi da gradi prijateljske i dobrosusedske odnose sa Srbijom, koja je onda svrha da se pre dva meseca formira jedan snažan obaveštajni tim, koji je maskiran u predstavništvu jednog velikog zapadnog proizvođača automobila u Skoplju, a u kome su obaveštajci iz Bugarske, Albanije, Makedonije i Nemačke. Šta oni tamo rade?“, pita Drecun.

  Drecun kaže i da je svako postizanje kompromisnog rešenja temeljni stub stabilizacije ovog regiona, a nepostizanje kompromisa između zvaničnog Beograda i privremenih institucija Prištine je — priprema za nove sukobe u regionu i za stvaranje takozvane „velike Albanije“.

  To bi, zaključuje Drecun — i Zaev trebalo da zna, ako vodi računa i o interesima sopstvene države koju predstavlja.

   

  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga