13:42 11 Avgust 2020
Slušajte Sputnik
  Politika
  Preuzmite kraći link
  39850
  Pratite nas

  Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas vrhovnog komandanta NATO snaga za Evropu i komandanta evropske komande američkih snaga generala Toda Voltersa i tom prilikom izrazio zadovoljstvo dobrom saradnjom sa NATO-om, koja se razvija uz poštovanje vojne neutralnosti Srbije, preneo je Tanjug.

  Vučić je istakao da su međunarodne mirovne snage na Kosovu i Metohiji pod vođstvom NATO-a garant bezbednosti srpskog naroda na KiM, zbog čega je zatražio da načelnik Generalštaba Vojske Srbije u svakom trenutku može da stupi u kontakt sa komandantom Kfora.

  Istovremeno je prihvatio da vrh naše vojske bude na raspolaganju za komunikaciju sa Kforom.

  „Dobra komunikacija između Vojske Srbije i Kfora je važna kako bi, bez oklevanja, bila predupređena svaka krizna situacija na Kosovu i Metohiji. To predstavlja garant bezbednosti srpskog naroda na KiM“, rekao je predsednik Vučić.

  General Volters je prihvatio da u svakom trenutku, bez odlaganja, postoji mogućnost međusobne komunikacije, jer je to važno za očuvanje stabilnosti u regionu, koja je jedan od stubova globalne stabilnosti.

  On je potvrdio da će Kfor i dalje odgovorno ispunjavati svoje obaveze na Kosovu i Metohiji i pohvalio predsednika Vučića za odgovorne, mudre i hladnokrvne reakcije u kriznim situacijama na KiM. General Volters je podržao napore koje Srbija ulaže u očuvanje stabilnosti i širenje saradnje u regionu.

  Predsednik Vučić je rekao da je saradnja Vojske Srbije sa NATO-om, u okviru programa Partnerstvo za mir, u zajedničkom interesu, i izrazio nadu da će ona biti unapređena sa ciljem izgradnje kapaciteta za doprinos međunarodnom miru.

  S tim u vezi, Vučić je naglasio da je usaglašen novi ciklus Individualnog akcionog plana partnerstva, navodi se u saopštenju pres-službe predsednika.

  Tagovi:
  Srbija, NATO, Tod Volters, Aleksandar Vučić
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga