07:25 06 April 2020
Slušajte Sputnik
  Politika
  Preuzmite kraći link
  152664
  Pratite nas

  Posle svih poruka koje smo dobili od zapadnih zemalja — farse sa teroristom Ramušom Haradinajem, novih osuda da smo genocidan narod, hapšenja Srba i nasrtaja na našu državnu teritoriju na Kosovu — jasno je da evropskih integracija više nema i da je Briselski sporazum mrtav, rekao je ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nebojša Popović.

  „Srpski politički brod treba okretati polako i mudro, bez potresa, u drugom pravcu. Taj pravac podrazumeva da Srbija razvija još čvršću političku, ekonomsku i vojnu saradnju sa onim zemljama koje odnose sa Srbijom žele da grade na ravnopravnim osnovama, uvažavajući njen suverenitet i teritorijalni integritet kada je u pitanju Kosovo“, izjavio je Popović.

  On je naglasio da Srbija u teškim danima koji su pred nama mora još čvršće da se drži svog ustava i Rezolucije 1244, da pomaže gde god, koliko god i kad god može svoj narod na Kosovu, da se još više ekonomski i vojno konsoliduje i jača, oslanjajući se na svoje prijatelje i saveznike — Rusiju i Kinu

  „Sada nam je potrebno novo nacionalno okupljanje i sabiranje u novim izmenjenim i pretećim okolnostima, uz istovremeno jačanje demokratskih procesa u društvu. I da na svakom mestu, gde god se ukaže prilika, osporavamo lažnu državnost Kosova, ne pristajući da ikada tim ubicama i zločincima koji su na čelu privremenih institucija u Prištini, damo ni metar svoje svete zemlje. Dogodine u Prizrenu!“.

  Tagovi:
  EU, Kosovo, Popović
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga