12:57 26 Novembar 2020
Slušajte Sputnik
  Politika
  Preuzmite kraći link
  0 253
  Pratite nas

  Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio da je Kosovo, u odnosu na broj stanovnika — teritorija koja ima najveći broj boraca DAEŠ-a na svetu.

  „Procentualno, ima ih među zloglasnim ubicama više nego Iračana ili Sirijaca. Oni se nakon sloma kalifata vraćaju sa ratišta i nesumnjivo su velika pretnja svim hrišćanima, a svakako su pretnja i za mir i za stabilnost čitavog regiona“, rekao je Vulin za „Kurir“ povodom nedavnog upozorenja Ambasade SAD u Prištini američkim građanima na moguće terorističke napade na Kosovu.

  U upozorenju Ambasade SAD na Kosovu, podseća ovaj list, navodi se da i tokom letnje sezone mere bezbednosti ostaju na visokom nivou, zbog stalnih pretnji transnacionalnih terorističkih organizacija i pojedinaca inspirisanih ekstremističkom ideologijom.

  „Ako SAD žele da zaštite i svoje državljane i stanovnike Balkana, neka učine sve da se ne stvara i ne naoružava šiptarska paravojska, takozvana ’vojska Kosova‘. Povratnici sa ratišta u Siriji biće manja pretnja od teško naoružanih šiptarskih terorista iz redova bivšeg i sadašnjeg ’OVK‘“, poručio je Vulin.

  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga