19:08 28 Januar 2020
Slušajte Sputnik
  Politika
  Preuzmite kraći link
  Piše
  11703
  Pratite nas

  Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je da je na sastanku sa ministrom odbrane Rusije Sergejem Šojguom razgovarao o nastavku vojno-tehničke saradnje Srbije i Rusije i o tome kako se sprovodi sporazum dva vrhovna komandanta, predsednika Vladimira Putina i Aleksandra Vučića.

  „Ministar Šojgu je izrazio poštovanje prema predsedniku Vučiću i našoj politici vojne neutralnosti i slobodne zemlje i pozvao je predsednika Vučića, kao i našu počasnu četu da uzmu učešće na paradi povodom 75 godina pobede u Drugom svetskom ratu. Zajedno smo pobedili, zajedno treba i da proslavljamo. Vojska Srbije će biti na Crvenom trgu 9. maja sa svojim vrhovnim komandantom, sa svim ostalim zemljama-pobednicama i svima nama koji smo bili protiv fašizma, kao predstavnici slobodnih naroda, što smo bili tada, kao što smo i sada“, rekao je Vulin novinarima.

  © Sputnik / Olivera Ikodinović
  Vulin i Šojgu na finalu tenkovskog biatlona

  Vojska Srbije će nastaviti da sarađuje sa Rusijom, a kako je istakao ministar, vojno-tehnička saradnja se odvija u skladu sa ugovorom.

  „Svi rokovi se apsolutno poštuju i možemo sa zadovoljstvom da kažemo da će sporazum dvojice predsednika nastaviti da daje odlične rezultate, a već sada je značajno pomogao u razvoju i naših odnosa i naše borbene gotovosti“, naglasio je Vulin.

  On je takođe potvrdio da je ministar Šojgu prihvatio poziv predsednika Vučića da poseti Srbiju, dodavši da će datum posete biti dogovoreni u narednom periodu.

  Šojgu: Vojna saradnja Rusije i Srbije se veoma aktivno razvija

  Vojna saradnja Rusije i Srbije se veoma aktivno razvija, broj zajedničkih programa svakodnevno raste, saopštio je Šojgu posle susreta s ministrom odbrane Srbije Aleksandrom Vulinom.

  „Voleo bih da danas razmotrimo niz pitanja naše vojne i vojno-tehničke saradnje. Vojna saradnja se razvija vrlo intenzivno, broj programa iz godine u godinu raste“, rekao je Šojgu i dodao da se sada završava priprema za vojne vežbe.

  Ministar je rekao da se nada da će te vežbe proteći uspešno, kao i ranije.

  „Prilično spokojno, samouvereno teče naša vojno-tehnička saradnja, bez obzira na prepreke koje pokušavaju da nam postave. Ipak sve ide po planu. Ono što smo planirali za ovu godinu biće ispunjeno“, rekao je Šojgu.

  Prema njegovim rečima, sledeće godine Rusija i Srbija su planirale mnoštvo programa, uključujući one iz sfere vojno-tehničke saradnje, obrazovanja i drugih oblasti.

  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Facebook nalogaKomentariši preko Sputnik naloga