06:50 03 Jun 2020
Slušajte Sputnik
  Politika
  Preuzmite kraći link
  0 010
  Pratite nas

  Ambasada SAD u Prištini pozdravila je odluku o raspuštanju kosovskog parlamenta, ocenivši to kao važan iskorak za formiranje nove vlade, koja za cilj treba da ima obnovu dijaloga sa Beogradom.

  Na zvaničnom profilu američke ambasade i ambasadora Filipa Kosneta na Fejsbuku, sugeriše se da obnova dijaloga sa Beogradom, vladavina zakona i ekonomski razvoj treba da budu u fokusu političkih stranaka u predizbornoj kampanji.

  Sugeriše se i da političke stranke treba da iznesu nove ideje o tome kako da Kosovo ne gubi više vreme na „izgradnju temelja za budućnost“.

  Konstatuje se i da, do sada, nijedna stranka nije pokrenula nijednu ideju koja bi ostavila traga na ovim pitanjima, pa zbog toga očekuju da se to dogodi tokom predstojeće predizborne kampanje.

  „Skupština je napravila važan korak napred u formiranju nove vlade. Kampanja u kojoj stranke nude nove ideje za obnavljanje dijaloga sa Srbijom, vladavinu zakona i ekonomski razvoj obezbedila bi da Kosovo ne gubi još više vremena na izgradnju temelja za budućnost“, piše u izjavi američke ambasade.

  Tagovi:
  Skupština, Kosovo, ambasada
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga