04:42 21 Januar 2020
Slušajte Sputnik
  Politika
  Preuzmite kraći link
  0 230
  Pratite nas

  Ministar odbrane Aleksandar Vulin sastao se danas sa ambasadorom Ruske Federacije u Beogradu Aleksandrom Bocan-Harčenkom.

  Ministar Vulin izrazio je zahvalnost za podršku koju Ruska Federacija pruža Republici Srbiji kada je reč o očuvanju teritorijalnog integriteta i naporima za pronalaženje kompromisnog rešenja za Kosovo i Metohiju.

  Tokom sastanka je istaknuto da ruska strana ceni principijelnu politiku koju Republika Srbija vodi samostalno i nezavisno, kao i opredeljenje naše zemlje da bude vojno neutralna.

  Ministar Vulin je upoznao gosta i sa rezultatima posete Ruskoj Federaciji, susretom sa ministrom odbrane Ruske Federacije, generalom armije Sergejom Šojguom, kao i sa daljim pravcima saradnje u oblasti odbrane dveju zemalja.

  Na kraju današnjeg sastanka izraženo je obostrano zadovoljstvo razvojem vojnotehničke saradnje, koja se uz podršku predsednika i vrhovnih komandanata Ruske Federacije i Republike Srbije, Vladimira Putina i Aleksandra Vučića, operacionalizuje i uspešno odvija između dva ministarstva.

  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Facebook nalogaKomentariši preko Sputnik naloga