04:55 02 Decembar 2020
Slušajte Sputnik
  Politika
  Preuzmite kraći link
  1817
  Pratite nas

  Demokratska stranka (DS) odlučila je da neće učestvovati na predstojećim izborima pod trenutnim uslovima, ali i da će nastaviti borbu za stvaranje uslova za održavanje slobodnih i poštenih izbora, prenosi Tanjug.

  Na današnjem redovnom zasedanju Glavnog odbora u Beogradu Demokratska stranka je apsolutnom većinom glasova donela odluku da neće učestvovati na izborima, ali i da će nastaviti aktivnu i stalnu borbu za stvaranje uslova za održavanje slobodnih i poštenih izbora, kao i intenzivnu komunikaciju sa Evropskim parlamentom i drugim međunarodnim organizacijama i predstavnicima u borbi za demokratske izborne uslove, saopšteno je iz DS-a.

  Predsednik DS-a Zorna Lutovac je na početku sednice Glavnog odbora stranke ocenio da ne postoje uslovi za slobodne izbore i pozvao na bojkot izbora.

  On je rekao da aktuelna vlast intenzivnom medijskom kampanjom, koje se čvrsto pretvara u hajku, uzurpacijom institucija i suspenzijom prava, ne ostavlja prostor za drugačiji odgovor od bojkota.

  „Bojkot kao sredstvo nije sam sebi cilj, već delotvorno sredstvo pritiska“, kazao je Lutovac.

  I SDS i „Zajedno za Srbiju“ za bojkot

  Demokratska stranka (DS), Socijaldemokratske stranka (SDS) i stranka „Zajedno za Srbiju“ odlučile su na današnjoj konstitutivnoj sednici Ujedinjene Demokratske stranke da bojkutuju naredne izbore.
  Predsednik SDS Boris Tadić je rekao da se za neizlazak na izbora zalaže duže od godinu dana, a lider partije „Zajedno za Srbiju“ Nebojša Zelenović rekao da su se rešili na bojkot jer nije ispunjen njihov zahtev da se do 15.septembra smene svi članovi REM-a.

  Tagovi:
  bojkot, Srbija, izbori, Demokratska stranka
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga