22:27 27 Februar 2020
Slušajte Sputnik
  Politika
  Preuzmite kraći link
  2021
  Pratite nas

  Predsednica Skupštine Maja Gojković izjavila je danas da je dobrodošao angažman poslanika i predsednika EP u dijalogu vlasti i opozicije u parlamentu, i da je to navela u odgovoru na pismo predsednika Komiteta za spoljne poslove Evropskog parlamenta Dejvida Makalistera, prenosi Tanjug.

  Gojkovićeva je na konferenciji za medije u Skupštini Srbije navela da se nada da će uskoro doći do razgovora o načinu organizovanja sastanaka u parlamentu i o tome šta bi mogle da budu prve teme razgovora.

  Kako kaže, okvirni datumi za prvu fazu razgovora su 9. i 10. oktobar, a tema će biti izborni uslovi.

  „Svi smo svesni rokova koji su pred nama i fokusiraćemo se u prvoj fazi na razgovore o izbornim uslovima za izbore u martu 2020. To se odnosi na medije, spisak glasača, finansiranje kampanja i slično“, kazala je Gojković.

  Ona je napomenula da je saglasna sa svim predloženim angažmanima EP kako bi se dijalog vratio u Skupštinu, gde mu je i mesto, i na šta je, kaže, i sama više puta pozivala političke stranke.

  Ističe da joj je drago da je i EP prepoznao činjenicu da je parlament mesto za važne razgovore.

  „Cilj nam je da se i ovde u našem parlamentu pospeši kultura dijaloga i da ovaj parlament sve više usvoji evropske standarde u dijalogu među političkim strankama“, kazala je predsednica Skupštine.

  Tagovi:
  Dejvid Mekalister, Maja Gojković
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga