16:18 11 Maj 2021
Slušajte Sputnik
  Politika
  Preuzmite kraći link
  0 037
  Pratite nas

  Nekadašnji ambasador SAD u Srbiji Kameron Manter je izjavio da je danas sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem razgovarao o situaciji u regionu i izrazio je nadu da će Vučić u decembru učestvovati na skupu u Berlinu, koji će biti posvećen pronalaženju rešenja za probleme sa kojima se Balkan supočava.

  „Imao sam privilegiju da pričam sa predsednikom Vučićem, razgovarali smo o situaciji u regionu, u kontekstu dijaloga u Berlinu koji će Institut ’Istok-Zapad‘ sponzorisati u decembru. Mnogi lideri će doći i pričati o dugotrajnim solucijama za region“, izjavio je Manter za Tanjug.

  „Pričali smo posebno i o problemima Beograda i Prištine, kao i o problemima u BiH i o prilikama u Severnoj Makedoniji“, rekao je on i dodao da su se složili da to nisu pitanja koja se mogu posmatrati odvojeno.

  Manter, koji je predsednik Insituta „Istok-Zapad“, kaže da su to pitanja koja čine celinu i traže regionalna rešenja, kao i da podrazumevaju učešće i političara i diplomata, ali i stručnjaka iz oblasti ekonomije i svih ostalih koji imaju interes u regionu.

  Nekadašnji ambasador u Beogradu naveo je da pre tog susreta mnoge stvari moraju da se dogode, kao što su izbori na Kosovu i stupanje na dužnost novih lidera Evropske komisije.

  „Uveren sam da u regionu svi žele da vide i čuju razgovore o rešenjima i da će učestvovati svi iz regiona, a to je ono što nam je potrebno“, rekao je Manter.

  Tagovi:
  Berlin, Aleksandar Vučić, Kameron Manter
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga