11:57 24 Novembar 2020
Slušajte Sputnik
  Politika
  Preuzmite kraći link
  23408
  Pratite nas

  Pet zemalja će do kraja godine povući ili suspendovati priznanje takozvane države Kosovo, izjavio je danas u Njujorku šef srpske diplomatije Ivica Dačić, koji je bio član srpske delegacije na 74. zasedanju Generalne skupštine Ujedinjenih nacija.

  „Jedan od naših ciljeva u UN je bio da razgovaramo sa zemljama koje su nekada priznale Kosovo da preispitaju svoje odluke. U tom smislu smo imali veliki broj sastanaka i razgovarali smo sa predstavnicima tih zemalja. Ono što je sigurno je da će veoma brzo broj zemalja koje su priznale Kosovo pasti ispod polovine ukupnog broja zemalja članica UN“, rekao je Dačić.

  Još jedan od ciljeva srpske delegacije u UN, navodi Dačić, bio je i da zemlje koje nisu priznale nezavisnost Kosova ostanu pri tom stavu i da nastave da poštuju teritorijali integritet Srbije.

  „I sa te strane smo dobili uverenje da nikakvih promena tog stava neće biti. Svaki naš razgovor bio je u vezi i sa Interpolom, i sigurni smo da Kosovo nema šanse da postane član Interpola ni na ovom zasedanju u Čileu u oktobru“, podvukao je Dačić.

  Tagovi:
  povlačenje priznanja nezavisnosti Kosova
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga